My Partners Veiligheidsinformatie

Veiligheidsinformatie

Bescherm uw persoonlijke informatie en uw computer | Veiligheid van de website | Woordenschat

Wij besteden zeer veel zorg aan de veiligheid van onze banksite en wij waken permanent over het hoogste veiligheidsniveau. Om daar ten volle van te profiteren, moet ook u toezien op de veiligheid van uw computer. Daarom is het belangrijk dat u de volgende richtlijnen met de grootste aandacht volgt:

Waak over de veiligheid van uw eigen computer

Installeer de recentste software updates voor uw besturingssysteem van uw computer en van uw internetbrowser, die de laatste veiligheidscorrecties integreren.

U dient uw computer absoluut te voorzien van:

 • Eenn anti virus software met een regelmatige en automatische update teneinde hem te beschermen tegen virussen, wormen of Troyan horse. Indien u nog niet beschikt over een antivirusprogramma op uw computer raden wij u aan om er één uit de volgende lijst te installeren :
  • Antivirussoftware Avast
   Deze antivirussoftware is gratis voor persoonlijk en niet-commercieel gebruik.
  • Antivirussoftware BitDefender
  • Antivirussoftware Kaspersky
  • Antivirussoftware Sophos
  • Antivirussoftware Panda
  • Antivirussoftware Norton
  • Antivirussoftware McAfee
 • een firewall teneinde de toegang tot uw computer en de gegevens hierop te blokkeren voor onbevoegden.

Bijkomende informatie vindt u op http://support.microsoft.com/kb/129972/nl/.

Voor een rechtstreekse toegang tot onze website

Open uw internetbrowser en typ het adres van de website in de adresbalk. Bijvoorbeeld: voor toegang tot uw persoonlijke ruimte voert u https://rqt-www.partners.be.local in.

Voeg de pagina toe aan uw Favorieten. Gebruik altijd deze Favoriet om onze site later opnieuw openen.

Controleer nauwgezet het adres dat door uw internetbrowser wordt getoond

Alleen het beginadres 'https://rqt-www.partners.be.local' garandeert u dat u zich op de beveiligde site van uw bank bevindt.

Alvorens uw gebruikers-ID en uw paswoord in te voeren, dient u elk letterteken van dit beginadres strikt na te gaan.

Een frauduleus siteadres zal een licht verschil vertonen: bijvoorbeeld een letterteken minder, zoals in 'https://www.partner.be/' (de letter 's' ontbreekt) of in 'https://www.partners.autresite.be/' (laatste teken '/' ontbreekt in het begin van het adres 'https://rqt-www.partners.be.loca').

Log uit na elk gebruik

Sluit elke verbinding met uw persoonlijke ruimte op de site systematisch af via de knop 'Logoff'.

Klik nooit op een link in een ongewenste e-mail

Deze methode wordt vaak gebruikt door hackers om uw vertrouwelijke informatie te bemachtigen (gebruikers-ID, paswoord, bankkaartnummer, enz.).

Verwijder verdachte e-mails zonder ze te openen

Open nooit onbekende e-mails of bijvoegsels: ze kunnen virussen, wormen of 'trojans' bevatten en die zonder dat u er weet van heeft uw computer binnendringen.

In het bijzonder, open nooit bijlagen gekoppeld aan een e-mail met de extensies .pif, .com, of .vbs. Scan de e-mails met uw anti-virussoftware. Installeer anti-spam software teneinde de ontvangst van ongewenste e-mails te verhinderen.

Verwijder deze verdachte e-mails zonder ze te lezen.

Deel uw paswoord aan niemand mee

Wij zullen u nooit vragen om ons, op welke manier ook (e-mail, telefoon, schriftelijk, enz.), uw paswoord of andere vertrouwelijke informatie door te geven.

Wijzig uw paswoord regelmatig

Creëer een beveiligd paswoord: vermijd te evidente namen of cijfers, evenals geheime codes gebruikt voor andere diensten.

Wijzig uw paswoord wanneer u zich de eerste maal aanmeldt. Wij raden u aan om het paswoord regelmatig te veranderen. Indien u vermoedt dat iemand uw paswoord kent, di ent u dit onmiddellijk te wijzigen.

Deactiveer de semi-automatische invoer en de registratie van paswoord in uw internetbrowser.

Haut de page